Χαλκίδα - Όρος Διρφύ


ΚΥΡΙΑΚΗ 1Η -10-2017.
Ένας απολογισμός .
42 φίλοι και μέλη της ομάδας ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ, περπάτησαν μαζί μας, στην αρχαία Αυλίδα, πάνω στα αρχαία της οποίας, άθλιοι έλληνες πολιτικοί έστησαν τσιμεντο- βιομηχανίες, ανέβηκαν στο φρούριο του Καράμπαμπα, τιμώντας και τον μέγιστο ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΡΙΜΠΑ, διέσχισαν το οθωμανικό τμήμα, της πανέμορφης πόλης, της , και, ερωτικής, Χαλκίδας, και ανέβηκαν, με , κατά διαστήματα, ψιλοβροχή, ομίχλη, και 5βαθμούς θερμοκρασία, στο ορειβατικό καταφύγιο του ΕΟΣ Χαλκίδος, στα 1000μ. υψόμετρο, και από εκεί διέσχισαν το καταπληκτικό δάσος της Στενής.

Ανάμεσα στους 42.και 8 παιδιά !
Θερμές ευχαριστίες, στον εμψυχωτή του τοπικού ΕΟΣ, και φίλο εδώ και δεκαετίες ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ, και στον αρχηγό της εκδρομής, ΑΝΤΡΕΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ, αλλά και σε όλες και όλους εσάς, που με συναντίληψη ανταποκριθήκατε στις απαιτήσεις αυτής της εκδρομής.
Συνεχίζουμε , ακάθεκτοι για 12η χρονιά, μακριά από τις ομάδες της… ψευδο- αδρεναλίνης, της κενολογίας, και της κερδοσκοπίας, που κατακλύζουν το διαδίκτυο, και τις οποίες προτιμούν, άνθρωποι, που δεν θέλουμε να βλέπουμε στις εκδρομές μας.
Καλή αντάμωση εκ νέου, στις 15-10-2017, στην πεζοπορία- ανοικτό μάθημα παλαιοντολογίας, στο Πικέρμι και στο μέγα ρέμα Βαλανάρη, της Πεντέλης, με αρχηγό , τον Γ.Κατσιαβό.

Κ.ΣΤ.ΤΣΙΠΗΡΑΣ
2-10-2017

ΥΓ. ΧΑΛΚΙΔΑ- ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΑΡΑΜΠΑΜΠΑ.
Μια ακατάγγελτη…καταγγελία, όπως θα έλεγε και ο …Σκαρίμπας, που στο έργο του, καυτηρίαζε , και μέσω νεολογισμών, την απύθμενα μικρο-αστική κοινωνία της πόλης αυτής,…
Ένα πολύ σημαντικό μνημείο, φτιαγμένο, με αρχαιο- ελληνικά, μεσαιωνικά και οθωμανικά υλικά, που κοσμεί την πόλη της Χαλκίδας, που θα μπορούσε να είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις στον κόσμο, χωρίς υπερβολή, μέχρι που ένας…κόπανος δήμαρχος της, πριν από 100 χρόνια +, αποφάσισε να κατεδαφίσει την περιτείχιση της, και τα οθωμανικά της μνημεία,..
Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017, 42 άτομα, εκ των οποίων 8 παιδιά, επισκεπτόμαστε με τα πόδια, και το μνημείο αυτό.
Ώρα 9,15 π.μ., περίπου.
Μουσειακός κλειστός χώρος, με θαυμάσια εκθέματα.
Φύλακας, με ένδυση, κόμμωση και συμπεριφορά πορτιέρη νυχτερινού κέντρου.
Καπνίζει αρειμανίως, στον κλειστό χώρο, τον οποίο και έχει ντουμανιάσει.
Έχει δε ανάψει και την θέρμανση !, παρότι αυτό επιτρέπεται μετά την 1η -11ου.
Φαίνεται, ενοχλημένος από την παρουσία μας, χωρίς να του έχουμε κάνει κάτι.
Σε ένα σημείο, μίας αίθουσας, ένας πλαστικός κουβάς, μαζεύει τα νερά, της βροχής, που στάζουν στο εσωτερικό του μνημείου.
Στέκομαι και τον φωτογραφίζω.
Ο τύπος ο … μην …πώ…, ο διορισμένος, Κύριος είδε από ποιόν, έχει αρχίσει να μουρμουράει, λές και φωτογράφησα την στριπτιζού στο κέντρο όπου θα …δούλευε, αν δεν τον μετατρέπανε σε μουσειοφύλακα… Κάποιος από την ομάδα μας, ανοίγει , στο εσωτερικό μία ομπρέλα.
Ο…μην πώ, αρχίζει και βρίζει, και λέει , κάτι μεταξύ του …ξεκουμπιστείτε και …
Λές και ο χώρος είναι η περιουσία της …θείας του,…της…Αμερσούδας…
Λέω να του πώ, κάποια …γαλλικά, αλλά, προτιμώ να φύγουμε, λόγω και των 8 παιδιών, που συνοδεύουμε… Αυτή είναι η Ελλάδα.
Όχι μόνο οι άθλιοι πολιτικοί, αλλά και οι εξ ίσου άθλιοι μουσειοφύλακες, του, μετά, συγωρήσεως…κώλου, οι άθλιοι ταξιτζήδες, οι άθλιοι πολίτες και στην πράξη ιδιώτες, κ.ο.κ.,…
Οι άθλιοι…απλοέλληνες, (όχι 2 λέξεις, αλλά 1…), όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος φίλος μου ο Σκαρίμπας,…

Κ.ΣΤ.ΤΣΙΠΗΡΑΣ
3-10-2017

ΥΓ. κάποιοι θεωρούν και έχουν δίκιο, σαν εξαιρετικές, τις φωτογραφίες του Τζαβντάν, της Ολυμπίας, η του Καλαφατά, …
Όμως για μένα, ανάμεσα στις καλύτερες φωτογραφίες που έχω δεί, τα τελευταία 12 χρόνια ύπαρξης της ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ, είναι…
Η φωτογραφία που πηδάμε τα κάγκελα για να βγούμε από τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, τότε, που ο φύλακας, κλείδωσε μέσα πάνω από 30 άτομα, επειδή έτσι του την …κάπνισε…
Η φωτογραφία, που 50 άτομα πηγαίνουμε στο μουσείο της Θήβας, που μας είχαν ενημερώσει ότι ήταν ανοικτό, και ήταν …μόνο για τους αμερικανούς τουρίστες, και όχι για την εγχώρια πλέμπα,…
Η φωτογραφία των κάφρων που κάνουν παράνομα μότο- κρός, πάνω σε πεζοπορικό μονοπάτι, μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας,..
ΟΜΑΔΕΣ ΔΡΑΣΗΣ

1. ΟΜΑΔΑ ΓΕΩΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Σ.ΟΛ.ΑΡ.

2. ΑΣΤΙΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

3. ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΣΤΕΓΩΝ

4. ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΦΥΣΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ"

5. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΗ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

6. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

7. ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ ΔΙΜΗΝΟΥ 

1. Κυριακή 5-11-2017, Παλιοβούνα Λουτρακίου, με κατάβαση, και γεωβιολογικές μετρήσεις, στην Λίμνη Βουλιαγμένης, και στο Ηραίον, ώρες πορείας 4,30 .

2. Κυριακή 19-11-2017, πεζοπορική διάσχιση Κηφησιάς.

3. Κυριακή 3-12-2017, Θερμοπύλες, το μονοπάτι του Εφιάλτη, 5 ώρες πεζοπορία.

4. Κυριακή 17-12-2017, αρχαία και σύγχρονη Ελευσίνα, και …ελευσίνια…μυστήρια!

Σας περιμένουμε όλες και όλους.

Δηλώσεις συμμετοχής, στην σελίδα στο φέις- μπούκ, της ΟΜΑΔΑΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ.

Get more Joomla!® Templates and Joomla!® Forms From Crosstec