Αριστοτέλους: Μετερεωλογικά

Η ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ ΣΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΦΟΡΑ, ΜΟΝΟ, ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ;;;
Και αυτό , ανεξάρτητα το αν την …πρόγνωση την κάνει, ή, την αναγγέλει, η, και τα 2 μαζί, ένας κορυφαίος επιστήμονας, όπως ο Δ.Ζιακόπουλος, ένα ….μετά συγχωρήσεως…ξέκωλο, του στυλ….Πετρούλας τάδε, ή , ένας θλιβερός πολιτευτής, σαν κάποιον απαράδεκτο ονόματι Καλλιάνο, που βομβαρδίζει τον τύπο με εξωφρενικές προγνώσεις, μόνο και μόνο, για να ακουστεί το όνομα του,…
Κατ’ αρχάς, και για να οδηγηθεί κάποιος στην επιστήμη, πρέπει η δράση του, να κατευθύνεται από το συλλογιστικό σχήμα….μνήμη-----εμπειρία-----τέχνη-----επιστήμη----και αν φτάσει μέχρις εκεί, κατ’ Αριστοτέλη πάντα, στην θέαση του ΟΝΤΟΣ ‘Η ΟΝΤΟΣ….
Όλα τα άλλα είναι φαιδρά, οπότε και κάποιος μπορεί να έχει 10 πτυχία του πανεπιστημίου, και να μην είναι επιστήμονας, ή, κανένα, και να είναι , και τούμπαλιν !, να έχει μόνο 1, και να είναι υπέρ- επιστήμονας, και κανένα, και να είναι, και πάλι μετά συγχωρήσεως ….παπαρολόγος, επιπέδου Λιακόπουλου, Πάλμου, κ.α.
Η μετεωρολογία όμως, δεν είναι , μόνον, η πρόγνωση του καιρού, αλλά η μελέτη των μετεώρων, δηλαδή όλων των ουρανίων σωμάτων, άρα και της γής, πάντα κατά τον αγαπημένο μας φιλόσοφο.
Ο οποίος και στο συγκλονιστικό του έργο ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ, γράφει και λέει απίστευτα πράγματα, από την συμπεριφορά της γής, μέχρι τον μεγάλο ενιαυτό, ένα φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 10 έως 25,000 χρόνια, λόγω της μετάπτωσης των πόλων της Γής, αναρωτηθείτε μόνο, το πώς το ήξερε….
Και μετά, γιατί κανένας έλληνας επιστήμονας, ή,….επιστήμονας, δεν ασχολήθηκε ποτέ σοβαρά, με το συγκλονιστικό αυτό έργο.
H πρώτη μου επαφή με το έργο αυτό έγινε στα τέλη της δεκαετίας του ’90, διαβάζοντας, αποσπάσματα, από το εξαιρετικό σύγγραμα, έκδοσης του φημισμένου πανεπιστημίου του Πρίνστον : Complete Works of Aristotle, Volume 1:

The Revised Oxford Translation
Aristotle
Edited by Jonathan Barnes
| 1984 |
1264 pp. |
Κυρίως με ενδιέφεραν θέματα που σχετίζονται με την δική μου την επιστήμη, της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, αλλά μέσα στο έργο αυτό, βρήκα και άλλα απίστευτα, τα οποία και κάποτε, πρώτα ο Θεός, θα προσπαθήσω να καταγράψω.
Όμως ποτέ, δεν θα μπορούσα να φανταστώ, ότι μέσα στο έργο αυτό, υπάρχει μία απόλυτα σαφής, χρονολόγηση , της ηλικίας του….Ομήρου, άρα και των έργων του !
Και για αυτό χάρηκα ιδιαίτερα βλέποντας την ανάλυση που κάνει ο φίλος και εξαίρετος μελετητής ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ, για το θέμα αυτό, την οποία και σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δείτε, και εσείς. Εκφράζοντας παράλληλα, την απογοήτευση και τον θυμό μου, γιατί άνθρωποι και επιστήμονες, σαν και αυτόν, με την αριστοτελική έννοια του όρου, δεν έχουν βρεί θέση , έστω και επισκέπτη διδάσκοντος σε κάποιο ελληνικό πανεπιστήμιο, και γιατί να αναγκάζεται να αυτό-εκδίδει με οικονομικό ρίσκο, τα εξαιρετικά πονήματα του, και να μην έχει βρεθεί ούτε ένας σοβαρός και μεγάλος εκδοτικός οίκος, για να τα εκδώσει….

ΤΟΣΟ ΧΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;
ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΗΘΕΝ….ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ;;;
ΤΟΣΟ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ;, ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ, ΘΕΛΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΌ ΚΑΠΟΙΟΝ…ΠΑΠΑΡΑ, ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΜΕΤΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΩΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ;;;

Κ.ΣΤ.ΤΣΙΠΗΡΑΣ
14-8-2017

YΓ. https://www.youtube.com/watch?v=myHBU8IGz3M&t=1788s

ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ.Χ., ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ.ΛΕΚΑΚΗ, ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙ. Τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται η Ελλάδα, ανοίξτε τους τις πόρτες, και παράλληλα πετάξτε έξω την πνευματική σαββούρα….

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 2.
Μερικές απίστευτης ακρίβειας και βάθους γνώσεις….
Περὶ μὲν οὖν τῶν πρώτων αἰτίων τῆς φύσεως καὶ περὶ πάσης κινήσεως φυσικῆς, ἔτι δὲ περὶ τῶν κατὰ τὴν ἄνω φορὰν διακεκοσμημένων ἄστρων καὶ περὶ τῶν στοιχείων τῶν σωματικῶν, πόσα τε καὶ ποῖα, καὶ τῆς εἰς ἄλληλα μεταβολῆς, καὶ περὶ γενέσεως καὶ φθορᾶς τῆς κοινῆς εἴρηται πρότερον.
Σε ό,τι αφορά στα φυσικά πρώτα αίτια, όπως και κάθε κίνηση που συμβαίνει στην φύση, επιπλέον σε ό,τι αφορά στην ουράνια πορεία των άστρων που στολίζουν το Σύμπαν, όπως επίσης και σε ό,τι αφορά στα υλικά στοιχεία των άστρων, δηλαδή από πόσα στοιχεία αποτελούνται και ποια είναι αυτά, αλλά και τον τρόπο της μεταξύ τους μεταβολής, (από ύλη σε ενέργεια) και περί της κοινής τους γέννησης και της κοινής καταστροφής τους που θα επέλθει, όλα αυτά τα εξετάσαμε προηγουμένως.
λοιπὸν δ' ἐστὶ μέρος τῆς μεθόδου ταύτης ἔτι θεωρητέον, Ό,τι υπολείπεται, στο οποίο δεν έχουμε αναφερθεί, ας το εξετάσουμε τώρα καθότι θα αποτελεί και αυτό μέρος της ίδιας μεθόδου που χρησιμοποιήσαμε για να εξετάσουμε τα προηγούμενα, ὃ πάντες οἱ πρότεροι μετεωρολογίαν ἐκάλουν·
Δηλαδή αυτό που όλοι οι προηγούμενοι φυσικοί φιλόσοφοι ονόμαζαν «Μετεωρολογία».
ταῦτα [338b.20]δ' ἐστὶν ὅσα συμβαίνει κατὰ φύσιν μέν, Αυτά λοιπόν που συμβαίνουν στον ουρανό, αφενός μεν σε ό,τι αφορά στην φύση τους, ἀτακτοτέραν μέντοι τῆς τοῦ πρώτου στοιχείου τῶν σωμάτων, παρόλο που η φύση τους είναι πιο πολύπλοκη της αρχικής υπόστασης των στοιχείων από τα οποία προήλθαν, Όπως είναι γνωστό, τα ουράνια σώματα ξεκίνησαν από απλά χημικά στοιχεία και στην συνέχεια, μέσω των μεταξύ τους χημικών ενώσεων, δημιούργησαν άπειρα πολύπλοκα στοιχεία.
περὶ τὸν γειτνιῶντα μάλιστα τόπον τῇ φορᾷ τῇ τῶν ἄστρων, όσον αφορά στην ουράνια περιοχή που γειτονεύει με τον πλανήτη Γη και περιέχει τις τροχιές των αστρικών σωμάτων, οἷον περί τε γάλακτος καὶ κομητῶν όπως για παράδειγμα, τις τροχιές των αστέρων του γαλαξία μας, αλλά και τις τροχιές των κομητών (του ηλιακού μας συστήματος)
Από την στιγμή που αναφέρεται στις τροχιές των κομητών, υπαινίσσεται το Ηλιακό μας σύστημα, διότι οι τροχιές των κομητών που γνωρίζουμε ανήκουν στο δικό μας Ηλιακό σύστημα και μόνο.
καὶ τῶν ἐκπυρουμένων καὶ κινουμένων φασμάτων, και τις εκρήξεις των υπερκαινοφανών αστέρων και τα κινούμενα νεφελώματα.
Είναι πραγματικά απίστευτο να βλέπουμε ότι ο Αριστοτέλης όχι μόνο γνωρίζει, αλλά και πρόκειται να αναλύσει Συμπαντικά φαινόμενα που σχετίζονται με τις εκρήξεις των υπερκαινοφανών αστέρων, γνωστών σήμερα ως super nova. Είναι πραγματικά απίστευτο ότι γνωρίζει τα νεφελώματα και μάλιστα ότι κινούνται, όπως για παράδειγμα το Νεφέλωμα του Ωρίωνα, την στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει κανένας τρόπος να γνωρίζει κάτι τέτοιο χωρίς την χρήση ενός τηλεσκοπίου και μάλιστα ισχυρού.

ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;;;
15-8-2017
ΟΜΑΔΕΣ ΔΡΑΣΗΣ

1. ΟΜΑΔΑ ΓΕΩΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Σ.ΟΛ.ΑΡ.

2. ΑΣΤΙΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

3. ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΣΤΕΓΩΝ

4. ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΦΥΣΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ"

5. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΗ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

6. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

7. ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ ΔΙΜΗΝΟΥ 

1. Κυριακή 5-11-2017, Παλιοβούνα Λουτρακίου, με κατάβαση, και γεωβιολογικές μετρήσεις, στην Λίμνη Βουλιαγμένης, και στο Ηραίον, ώρες πορείας 4,30 .

2. Κυριακή 19-11-2017, πεζοπορική διάσχιση Κηφησιάς.

3. Κυριακή 3-12-2017, Θερμοπύλες, το μονοπάτι του Εφιάλτη, 5 ώρες πεζοπορία.

4. Κυριακή 17-12-2017, αρχαία και σύγχρονη Ελευσίνα, και …ελευσίνια…μυστήρια!

Σας περιμένουμε όλες και όλους.

Δηλώσεις συμμετοχής, στην σελίδα στο φέις- μπούκ, της ΟΜΑΔΑΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ.

Get more Joomla!® Templates and Joomla!® Forms From Crosstec