Πού παίζει ο Καραγκιόζης να πάμε να τον δούμε;


Ή, ΤΟ ΣΩΣΤΟ…
ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ , Ο ΤΑΔΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΑΙΚΤΗΣ, ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ;;;
<< Που παίζει σήμερα Καραγκιόζη…>>, με ρώτησε φίλος καλός, που γνωρίζει την σχέση μου, με το λαικό θέατρο σκιών, << πού παίζει, να πάω τα παιδιά μου, να δούμε μία παράσταση>>, συμπλήρωσε. << Κοίταξε να δείς >>, του αποκρίθηκα.
<< Ρωτάς κάποιον, που παίζει, έτσι ξερά θέατρο, χωρίς να γνωρίζεις το τι έργο παίζεται, ποιοι είναι οι ηθοποιοί, κλπ. ;;; >>, συνέχισα.
<< όχι >>, μου είπε.
<<Τότε, αγαπητέ μου, γιατί δεν κάνεις το ίδιο με τον Καραγκιόζη;;;>>.
<< μέχρι την δεκαετία, του ’70, πήγαινες να δείς τον Σπαθάρη, τον Μιχόπουλο, τον Χαρίδημο, τον Αλεξόπουλο, κλπ., και όχι για να δείς, έτσι γενικά….Καραγκιόζη.
Σήμερα , δυστυχώς τα πράγματα άλλαξαν, και σε
σημαντικό βαθμό φταίνε οι μέτριοι και οι κακοί καραγκιοζοπαίκτες, οι οποίοι, αφού τους άφησε το Σωματείο τους, κρύφτηκαν, πίσω από την λέξη Καραγκιόζης, λέγοντας , είμαστε που είμαστε …χάλια, ας μας περάσουν για κάποιους άλλους, και του χρόνου, που θα ξαναπαίξουμε, θα μας έχουν ξεχάσει…
Και αυτό είναι τεράστια ζημιά, και για το θέαμα, αλλά και για τους καλούς μαστόρους του…>>, συμπλήρωσα.
<< εν πάσει περιπτώσει …>>, αναφώνησε ο φίλος μου.
<< πές μου τουλάχιστον σε ποιόν καραγκιοζοπαίκτη να πάω;;;, και άσε τα υπόλοιπα , για άλλη φορά…>>. << Τότε …αγαπητέ μου, να πάς να δείς τους καλύτερους, όπως το θέατρο του Κ. Μακρή, το θέατρο του Καρελλά, το θέατρο του Νταγιάκου, το θέατρο του Δανέλλη, αλλά και τους καλούς καλλιτέχνες που έρχονται πίσω από αυτούς, όπως ο Κοτσορές, ο Καπετανίδης, ο Ντούμπας, και μερικοί άλλοι, αλλά και μερικούς έντιμους, λαικούς ανθρώπους σαν τον Μπαλούρδο, τον κυρ Σπύρο στους αγίους Θεοδώρους, και 3-4 ακόμη, ακόμη και τέκνα παλιών μαστόρων, όπως ο πολύ καλός ΚΩΣΤΑΚΗΣ Σπυρόπουλος, ο ΜΠΑΜΠΗΣ Μακρής, κλπ., που δεν έχουν καβαλήσει το καλάμι,….
Και σε κάθε περίπτωση να αποφύγεις, αυτούς που ευτελίζουν το θέαμα, και παριστάνουν, κιόλας τους μαθητές, ανύπαρκτων δασκάλων , κοροιδεύοντας τον κόσμο, αλλά και κάποια νούμερα, που από…ημιμαθείς καραγκιοζολόγοι, παριστάνουν και τους…παίκτες, τώρα το τι παίζουν, άστο καλύτερα, …>>.

Κ.ΣΤ.ΤΣ.
8-10-2017
 
ΟΜΑΔΕΣ ΔΡΑΣΗΣ

1. ΟΜΑΔΑ ΓΕΩΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Σ.ΟΛ.ΑΡ.

2. ΑΣΤΙΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

3. ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΣΤΕΓΩΝ

4. ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΦΥΣΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ"

5. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΗ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

6. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

7. ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ ΔΙΜΗΝΟΥ 

1. Κυριακή 5-11-2017, Παλιοβούνα Λουτρακίου, με κατάβαση, και γεωβιολογικές μετρήσεις, στην Λίμνη Βουλιαγμένης, και στο Ηραίον, ώρες πορείας 4,30 .

2. Κυριακή 19-11-2017, πεζοπορική διάσχιση Κηφησιάς.

3. Κυριακή 3-12-2017, Θερμοπύλες, το μονοπάτι του Εφιάλτη, 5 ώρες πεζοπορία.

4. Κυριακή 17-12-2017, αρχαία και σύγχρονη Ελευσίνα, και …ελευσίνια…μυστήρια!

Σας περιμένουμε όλες και όλους.

Δηλώσεις συμμετοχής, στην σελίδα στο φέις- μπούκ, της ΟΜΑΔΑΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ.

Get more Joomla!® Templates and Joomla!® Forms From Crosstec